Kongensgade 60

6700 Esbjerg


Velkommen til en sjælden udbudt trofæejendom i hjertet af Esbjerg – Kongensgade 60.

Ejendommen ligger på den attraktive del af gågaden i Esbjerg – tæt på alle faciliteter såsom butikker, restauranter og offentlig transport. Den centrale beliggenhed gør det nemt at nyde byens pulserende atmosfære og samtidig have mulighed for at gøre dagligdagen mere enkel og bekvemmelig.

Her er tale om en ejendom, som har været familieejet i mere end et helt århundrede og den er aldrig før blevet udbudt offentligt til salg.

Ejendommen indeholder i alt 310 m2 butikslokale i stueplan + tilhørende 31 m2 kontor/personale/opbevaring på 1. salen, hvor der ligeledes er toiletfaciliteter. Herudover er der 2 beboelses lejligheder på henholdsvis 117 og 166 m2, som er udlejet og et stort kontor på 108 m2, som nuværende ejer anvender.

I dag er Viktor (Hvistendahl ApS med Jack & Jones / Far & Søn) lejer af butikslejemålet på de 310 m2 + 31 m2 på 1. salen (personale + opbevaring. Dette er en lejer, som har været i ejendommen i de sidste ca. 30 år. Viktor opsagde sit lejemål i begyndelsen af året og lejemålet er ledigt pr. 31.07.2024.

Vores beregninger i dette prospekt er baseret på vores skøn af markedslejeniveauet i Esbjerg, hvor vi har fastsat erhvervslejen til kr. 1.500 pr. m2. P.t. er der d. 06.05.2024 tilkendegivet interessere fra 3 potentielle lejere og forventeligt vil butikslokalet være udlejet inden udgangen af maj måned 2024. Der er lagt op til at den nye lejer skal være indforstået med skulle afgive de 31 m2 på 1. salen.

Det store kontorlokale på 1. salen på de 108 m2, som den nuværende ejer har brugt til sit private kontor, vil da blive lediggjort og sammen med de 31 m2 får man en god mulighed for at ombygge dette til en eller måske 2 gode beboelseslejligheder. De 108 m2 samt de 31 m2 er medregnet til kr. 600 pr. m2.
De 2 beboelseslejligheder fremtræder i en ok stand og er udlejet til en gennemsnits m2 leje på kr. 700.

Ved en vurdering af fastsættelse af lejlighedens lejeniveau (det lejedes værdi) anser vi, at lejlighederne bør kunne udlejes til ca. kr. 950 pr. m2., hvilket medfører et lejepotentiale på ca. kr. 120.000.

Kongensgade 60 repræsenterer sans for bevaring af flot håndværk fra bygningens oprindelse. Flere af de flotte arkitektoniske løsninger er bibeholdt og her er tale om en ejendom, som henvender sig til den kvalitetsbevidste køber. Ejendommen er særdeles charmerende med mange fine detaljer og den appellerer til både beboere og erhvervsdrivende.

Hovedbygningen er opført i 3 etager i mursten med sadeltag beklædt i fibercement. Facaden i stueetagen er malet, hvilket er med til at fremhæve de arkitektoniske løsninger.

Tilhørende 1. salen er en stor terrasse, som er fælles for de 2 enheder og kontoret. Terrassen er i god stand og med nyere træbelægning.

Bygningen bærer nogle steder præg af manglende vedligeholdelse, som man kan se ved smuldrende fuger og sætningsskader. Tagbeklædningen bør også kigges på og vurderes om der er tale om en udskiftning.

Ejendommen råder over 2 parkeringspladser, som findes på ejendommens bagside.

Af nærmeste naboer kan bl.a. nævnes Sydbank, Skjern Bank, Normal, McDonalds, Matas og B&O.


Åben i Google Maps

Nøgletal

  • Lokaletype boligudlejning, detail & butik
  • Sjældent udbudt trofæejendom i hjertet af Esbjerg
  • Udbudspris kr. 10.500.000
  • Årlig lejeindtægt kr. 746.400
  • Anslået afkast 5,8%
  • Etageareal 732 m2
  • Energiklassifikation D

Kontakt mægler

Ronni Bagge

Indehaver og Ejendomsmægler


20 57 53 70
ronni@lassenerhverv.dk