Denne ejendom er solgt

Østergade 4, st.th.

6700 Esbjerg


Ejendommen har en god og central beliggenhed i den indre bydel mellem Banegården og Torvet.

Bygningen, hvori ejerlejligheden er beliggende, er opført i 3 etager med udnyttet tagetage og indeholder i alt 8 ejerlejligheder, hvoraf 2 anvendes til erhverv og 6 til beboelse.

Ejerlejligheden er p.t. indrettet med åbent kontorlandskab i kombination med flere cellekontorer og møderum. Der er adgang til ejerlejligheden via én af byens smukkeste trappeopgange samt via selvstændig indgang i den til ejerlejligheden hørende tilbygningen i ejendommens gård. Tilbygningens tag er renoveret i 2009.

Til ejerlejligheden hører flere kælderrum samt én parkeringsplads, men nuværende ejer har gennem mange år lejet yderligere tre til den samlede ejendom hørende parkeringspladser i ejendommens gårdareal

Lidt om ejendommens historie (jf. notat af arkitekt Erik Flagstad Rasmussen):

Bygningen er tegnet af arkitekt Carl Hjerrild Clausen og opført i 1899. Oprindelig var ejendommen bygget som en jern- og stålforretning og ejendommens facade mod Østergade er udført i italiensk renæssance. Arkitekt C.H. Clausen var en meget ankerkendt arkitekt, der bl.a. andet også tegnede Vandtårnet, Danske Bank på Torvet og Missionshuset Bethania på hjørnet af Skolegade/Kirkegade. Ejendommen blev på initiativ af Esbjerg Museum fredet i 1983.


Åben i Google Maps

Nøgletal

  • Etageareal 218 m2
  • Grundareal 218 m2